neurocyty

Nie wszystko o mnie wiesz. Chcesz wiedzieć więcej? To otwórz Swoje ...

Temat: Wrześniówki 2010 na finiszu
i jeszcze dorzucę słówko ,że w mojej morfologi zawsze NEUR% ( neurocyty,tak?) są podwyższone. Norma do 72 ,ja mam 74,6 ale czytałam ,że właśnie w ciąży tak ma być . Już 3 badanie na to wskazuje a gin ,mówi ,że wsio ok. ) Czy aby na pewno i nie doszukuje się już?:Niepewny:
Źródło: forum.dziecko-info.com/showthread.php?t=197152



Temat: anemia
moje wyniki krwi to leukocyty 6,26 ,erytrocyty 3.72, hemoglobina 9.8, hematokryt 30,5, mcv-84,7 , mch-26,6 , nchc-31,4 , rdw 14,6 , plytki krwi 354 , mpv 11.9 , neurocyty -3,82 , limfocyty -1,42 , monocyty 0,68 , eozynocyty 0,24 , bazocyty 0,1. % neurocytow 61,%limfocytow 22,7 , eozynocytow 3,8 , bazocytow 1,6.Zelazo-13..Mam zapisane zelazo czy jest mozliwe ze jak bede robic za 2 tygodnie morfologie to zelazo moze sie nie zmieniac np. ze moj organizm go nie przyswaja?czy musi byc lepiej?przymuje zelazo juz pnad 2 tygodnie.Ale mam problem z nim jak go biore czesciej korzystam z wc(nie mam biegunki) czuje jak mi wszystko...
Źródło: lekarze.mazowsze.pl/forum/viewtopic.php?t=300


Temat: Borelioza
morfologia WBC 6,8 ( norma 4 - 10) LIMFOCYTY 2,8 ( 0,8 - 4,5) LIMFOCYTY % 41,7 ( 20 - 45) MXD 0,4 ( 0,1 - 0,8) MXD % 6,3 ( 1-8) NEUROCYTY 52 ( 40 - 75) RBC 4,08 ( 4,0 - 5,0) HGB 12,8 ( 12 - 16) HCT 37,3 ( 37 - 47) MCV 91,3 ( 81 - 99) MCH 31,4 ( 27 - 34) MCHC 34,3 ( 31 - 37) RDW 12,7 ( 11 - 17) plt 343 ( 130 - 350) co do tarczycy to mialam kilkakrotnie TSH i USG tarczycy i bylo ok dzieki za odpowiedz
Źródło: vegie.pl/viewtopic.php?t=766


Temat: dzień dobry ,witam ,siemano , hej i inne
ide spać. żeby godnie przyjąć klęske trzeba mieć jakieś żywe neurocyty
Źródło: okborderline.eev.pl/viewtopic.php?t=56


Temat: Moje wyniki KRWI I MOCZU (dziwne trochę)
Witam.Mam 15 lat , w tym roku 16. Badnia robiłem na praktyki. Dzisiaj odebrałem wyniki badań krwi i moczu. Trochę mnie to nie pokoi bo sami spójrzcie : Morfologia Krwi: Leukocyty 8.34 G/I 4.0-10.0 Erytrocyty 5.35 T/I 4.5-6.0 Hemoglobina 15.1 g/dl 14.0-18.0 Hematokryt 44.2 % 38.0-54.0 MCV 82.6 fl 80.0-96.0 MCH 28.2 pg 27.0-34.0 MCHC 34.2 g/dl 31.0-37.0 RDW 13.4 % 11.5-14.5 Płytki Krwi 288 G/l 130-440 MPV 11.1 fl 9.4-12.6 Neurocyty 4.75 G/l 1.9-8.0 Limfocyty 2.79 G/l 0.9-5.2 Monocyty 0.56 G/l 0.16-1.0 Eozynocyty 0.21 G/l 0.00-0.80 Bazocyty 0.03 G/l 0.00-0.20 %
Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=1773


Temat: Lipiec 2009 :]]]]]]
odebralam dzis wyniki i mam lekko podwyzszone leukocyty, troche wiecej neurocyty, obnizone znacznie limfocyty, lekko obnizone erytrocyty i hematokryt i lekko podwyzszone MPC. na szczescie glukoza ok. co sadzicie o moich wynikach? bo mi to nic nie mowi... agak ja tez dzis wstalam o 10 i to tylko dlatego ze listonosz mnie zbudzil hihi
Źródło: parenting.pl/showthread.php?t=3955


Temat: Odchudzamy sie po ciąży/-ach
...Odchudzamy sie po ciąży/-ach   Natalia nawet ja u siebie słyszę, jak cię ta czekolada woła :hahaha: U mnie takie rzeczy załatwia diabeł tasmański (Tż :brzydal: ), zje wszystko co mu podsunę, ostatnio wciągnął pół blachy ciasta, żeby mnie nie kusiło :D Fajnie, że wyniki masz dobre. Ja kiedyś miałam taką samą sytuację z tymi limfocytami i lekarz mi powiedział, ze mam sie nie martwić, bo przeważnie limfocyty rosną, a neurocyty spadają przy stanach zapalnych albo po lekach (ja też byłam wtedy jakoś świeżo po chorobie). Więc może u ciebie jest to samo i jak dojdziesz już całkowicie do siebie, to wszystko sie unormuje. ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat: Napisane przez Sensuel (Wiadomość 19892870) A test ciążowy zrobiłaś ;)...
Źródło: wizaz.pl/forum/showthread.php?t=424435


Temat: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;))))
...i jestem trochę zaniepokojona, a wizytę u lekarza mam dopiero 01.09, więc nie wiem, co mam robić, czy przekładać wizytę na wcześniej, czy nie ma większych powodów do obaw. Mocz mam chyba ok. Glukozę mam za niską na czczo. Miałam zlecone 75 g, a więc na czczo, po godzinie i po dwóch godzinach. No i na czczo wyszlo mi 49,8 mg/dl, a norma jest 74,0 - 110,0 mg/dl. Co to oznacza? Odnośnie mofrologii też chyba nie za bardzo... Leukocyty grubo powyżej normy, neurocyty powyżej normy, limfocyty poniżej, MPV powyżej normy. Też nie wiem, czy to dobrze, czy źle?
Źródło: wizaz.pl/forum/showthread.php?t=240350


Temat: Moja terapia...
hej jestem po 5 zastrzyku, jest nieźle... pierwsze 2 tygodnie były okropne, może dlatego ze miałem zwolnienie... tak czy inaczej wróciłem do pracy i jest ok, powoli daje rade i pracuje wolniej niż przed kuracja (jestem listonoszem)... wyniki niezłe, spadły leukocyty i neurocyty... na tyle ze mi jedna dawkę zmniejszyli z 180 na 135... reszta wyników spoko, a i alaty male, ze już nie pamiętam kiedy takie były tak jak pisałem jest nieźle... jakby tak było do końca to będę szczęśliwy, teraz odliczam dni do 12 zastrzyku i kontroli... życzę Wam powodzona, 3majcie sie dzielnie pozdrawiam radek
Źródło: hcv.mine.pl/viewtopic.php?t=477


Temat: GANG spod topiku dla starajacych sie
Dot.: GANG spod topiku dla starajacych sie   Kathi! Ty wiesz wszystko. Może mi pomożesz... bo nie wiem, co mam robić. Odebralam wyniki krzywej cukrowej, morfologii i moczu... i jestem trochę zaniepokojona, a wizytę u lekarza mam dopiero 01.09 i nie wiem, co mam robić... Mocz jest chyba ok. Krzywa cukrowa 75 g: 49,8 mg/dl - na czczo, 83,6 mg/dl - po 1 h, 105,1 mg/dl - po 2 h. Mofrologia: leukocyty za wysokie, neurocyty za wysokie, limfocyty za niskie, MPV za wysokie. Co to może oznaczać? Czy mam się martwić? Kurde, nie bardzo nawet wiem, gdzie szukać... :(
Źródło: wizaz.pl/forum/showthread.php?t=263032


Temat: wyniki u dziecka matki hcv+
Witam, mam koleżankę, która jest hcv +, badania zrobione dla dziecka 4m. wyszły nastepujące ast 70 alt 73, surowica silnie lipeniczna, neurocyty 19 procent, niskie, limfocyty 77 wysokie. Czy te wyniki w tym wieku dziecka powinny być niepokojące, czy jeszcze nie czas na ocenę?
Źródło: hcv.mine.pl/viewtopic.php?t=452


Temat: Mamy Aniołków i nie tylko z nadzieją na szczęście - poczekalnia :)
i ja jestem na chwile Pateerenko gratuluje!!! wszystkiego naj naj :) Karolina dobrze, że wyniki oki.małymi kroczkami do przodu chociaż, coś tam już można wykluczyc Mikkus sliczne te twoje tygrysy dachowe :) moze będą wpadac czesciej ja odebralam swoje wyn. limfocyty mam w gore, neurocyty w dół i eozynocyty też (jakie nazwy!) kręgosłup szyjny oki wiec tez sie ciesze, tylko z drugiej strony ciągle nie wiem od czego te zawirowania w glowie ;/
Źródło: parenting.pl/showthread.php?t=5825


Temat: gazy, żółty stolec, klucia w wątrobie
...jaja pasożytów nie stwierdzono OB 6 troche wzroslo bo we wczesniejszchych badaniach bylo 4 lukocyty 4.6 4-10 czerwone krwinki 5.15 4.5-59 hemoglobina 15.2 14-18 hematokryt 45.8 41-53 srednia objetość krwinki czerwonej 88.9 83-103 srednia masa hemoglobiny w krwince czerwonej 29.5 28-34 srednie stezenie hemoglobiny w kwince czerwonej 33.3 31-36 plytki krwi 262 140-440 rozmaz limfocyty 32.3 10-50 rozmaz mix 12.0 0-12 rozmaz neurocyty 55.7 37-80 wskazania szerokosci rozproszenia RBC 41.6 37-54 szerokosc rozkladu plytek 11.1 9-17 srednia objetosc plytek 8.7 9-13 wskaznik duzych plytek 16.4 13-43 liczba malych krwinek bialych 1.5 0.6-3.4 bezwzgledna liczba srednich krwinek bialych 0.6 0-0.8 liczba duzych krwinek bialych 2.5 2-6.9 bialko c-reaktywne CRP 0.3 0-8 żelazo 110 70-180 alat 45 10-35 aspat 29 5-34 bilurbina calkowita 0.7 0.2-1...
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=6136


Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Nie wszystko o mnie wiesz. Chcesz wiedzieć więcej? To otwórz Swoje ...